Född och uppvuxen i Eskilstuna där jag bodde fram tills jag var gammal.
När jag var så började jag jobba för Hotell Tänndalen som kock.
Ett par år senare fick jag höra att Johan skulle sälja sitt rökeri, jag vart genast intresserad och köpte tillslut hela fastigheten 2011. Sedan dessa har jag drivit och försökt utveckla fiskrökeriet.
-
Tack vare min kunskap inom matlagning och min kärlek till lokala produkter så är jag ständigt på jakt efter områdets bästa råvaror.
Matlagnings kunskaperna hjälper även till när vi gör våra egna såser och sylter.
-
Tänndalens fiskrökeri har funnits sedan 1983
Det drevs då utav Johan Hedvall.
2011 tog Nicklas Lödesjö över och har sedan dess med sin passion drivit och utvecklat det.
-
Tänndalens fiskrökeri är ett stolt mathantverks företag i västra Härjedalen. För att läsa mer om vad ett mathantverks företag är kika in på denna länk där Eldrimner (mathantverkarna) skrivit om oss.
https://www.mathantverk.se/?id=7632
Vi är nu mer också en del i nystartade Härjedalsmat. En förening för lokala mathantverkare och producenter i Härjedalen.
Ibland har vi färsk svamp på lagret.
Vid rökning.
Vi försöker så ofta vi kan se till att ha nyrökta Räkor till marknaderna
Vi kokar våra egna sylter utav färska bär och 20 % socker och
INGA TILLSATSER
På sommar marknaderna får man vara snabb, ett sådant här gäng tar slut snabbt..
Tänndalens Fiskrökeri.
Ett mathantverks företag i Tänndalen.
Där du hittar nyrökt Röding, Sik, Öring & Regnbåge.
Vi kokar även våra egna sylter.
Öppetider under säsong: V52-1
V7-17 SOMMAR V26-38
Tisdag: 13.30-17.00
Fredag: 13.30-17.00